Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

 Tervehdys
02.04.2011 12:00 | Eppu

Aika kulunut kuin siivillä taas.

Jaden kanssa ollaan nyt käyty 3 kertaa mätsäreissä harjottelemassa tulevaa näyttelykesää varten ja hyvin on neiti omaksunut kehäkäyttäytymisen:). Niin hienosti liikkuu ja seisoo kehässä kuin vanha tekijä.

Ja Carina on myös käynyt harjottelemassa. Carina käyttäytyy kehässä kuin unelma. Ja huhtikuussa olis sitten Vaasan näyttely jonne matkataan Kirsin ja Pekon kanssa jälleen. Eli hauska reissu tiedossa:)

Silmätarkissa käytiin pari viikkoa sitten tyttöjen kanssa, Mimmillä täysin terveet ja kauniit silmät oli eläinlääkärin kommentti:) Carinalla myös kauniit ja terveet muutamaa ylimäärästä ripseä lukuunottamatta. Mutta Jaden käytin myös kun kerrankin oli näin lähellä kyseinen tapahtuma. No sieltä sitten löytyikin RD (MRD) onneksi lievänä.

RD (retinan dysplasia eli verkkokalvon synnynnäinen kehityshäiriö) jaetaan kolmeen muotoon, multifokaaliin (MRD), geografiseen (GRD) ja totaaliseen (TRD). MRD:ssa verkkokalvolla näkyy yksittäisiä poimuja, jotka syntyvät verkkokalvon paikallisen virhekehityksen seurauksena. Poimujen määrä voi vaihdella. MRD ei vaikuta näkökykyyn. GRD:ssa verkkokalvo on väärin kehittynyt laajemmalla alueella, mikä voi vaikuttaa koiran näkökykyyn ja TRD:ssa verkkokalvo on kokonaan irtautunut, mikä aiheuttaa silmän täydellisen sokeuden. MRD-muutokset eivät pahene iän myötä, vaan saattavat pikemminkin osittain hävitä näkyvistä vanhemmiten. GRD:aan saattaa iän myötä liittyä paikallista verkkokalvon rappeumaa muutoksen alueella. Useilla roduilla RD:n on todettu periytyvän väistyvästi. Eri RD-muotojen välistä geneettistä yhteyttä ei tunneta.

Sitten on myös ikäviä uutisia. Oona päästettiin ikiuneen 1.3.2011. Elämäni vaikein päätös oli tehtävä kun elämänilo oli tyystin kadonnut, ruokahalu olematon ja liikkuminen todella hankalaa joten ei ollut enää vaihtoehtoja kuin päästää rakas pois. Nyt Oonalla on hyvä olla ja saa kirmata Meten kanssa mielin määrin ilman kipuja.  

Ja Iitu neiti löysi uuden kodin Kempeleestä, siellä uudessa kodissa on myös 9kk ikäinen Mila-tyttönen.


 - Eppu


Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on kolme plus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Kennel Black Tower - suntuubi.com