Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 Pennut ovat täällä :)
14.04.2015 13:29 | Erja

Pennut syntyivät 29.3.2015 sunnuntai yönä tietenkin.

Avautuminen aloitettiin perjantaina puolen päivän maissa tiputtamalla lämmöt jotka pysyivätkin alhaalla lauantai iltapäivään asti. lauantai illalla klo 23.00 meni vedet ja ensimmäinen poika1 syntyi 00.05. 550g. 15minuuttia myöhemmin syntyi poika 2 lähes saman painoinen 560g. Tyttö1 syntyi klo 01.00, 660g. Tyttö2 klo 02.05, 700g. Seuraavaksi syntyi uros kuolleena klo 05.00 ja viimeisenä syntyi tyttö3 klo  06.30, 660g. Eli koko yö synnytettiin ja vaihtuipa se kello kesäaikaankin samana yönä.

Mikäs sen mukavampaa aloittaa kesä-aika kuin pentuja ihaillen <3

Ensimmäiset 2 viikkoa on mennyt oikein hyvin. Painot nousee tasaisesti. Silmät ovat auki ja kovasti harjotellaan kävelyä. Juosta kyllä osasivat reilu viikon iässä, varsinkin siinä tapauksessa kun Carina-äiskä tuli pentulaatikkoon pissa reissulta. Kova kuhina alkoi käymään kun äiskä yritti hilata takapuolensa maahan. Eihän siitä mitään tullut kun pennut olivat heti alla joten Carina kiltisti odotteli että minä siirrän pennut turvallisesti pois alta jotta uskalsi laskea tapamuksensa maihin :D

Nyt seuraillaan pentujen kehitystä ja odotellaan muutama viikko että laitetaan sirut niskaan ja sitten tehdään kaikkien odottama testi. Kumman uroksen pentuja pennut ovat, Dieselin vai Wilhon? No minulle on se ja sama, molemmat urokset ovat niin mahtavia :)

Mutta nyt on riennettävä pentujen luokse. Siellä kummasti vierähtää tunti jos toinenkin ihaillen pieniä pentuja tai siis kun vielä ovat pieniä ;)


 - Erja | Kommentoi Kevättä kohti
05.02.2015 08:09 | Erja

Melkein vuosi taas vierähtänyt edellisestä kirjotuksesta.

Aika haipakkaa ollut meidän elo kuluneen vuoden aikana.

Kotiin pääsimme vihdoinkin muuttamaan joulukuun alussa. 8kk remontti ja vieraissa asuminen oli aika kokemus. Mutta hengissä selvittiin ja nyt on entistä ehommaksi remontoitu talovanhus. 

Helsinki Winner näyttelyssä Kiia nappasi HeJW-14 tittelin itselleen kera sertin ja PN4 sijoituksen :) Olen valtavan onnellinen ja kiitokset Annikalle Kiian esittämisestä kyseisessä näyttelyssä kun itse olin tuolloin Saksassa. Parin päivän reissu ja sieltä lähti matkaan ihana valko-musta narttu nöffinpentu, Casa Ninos De Wotan Biskaya. kotoisammin Mimosa. Mimosa on sijoituksessa Sami Vitrillä Kiuruvedellä.

Kajaanin näyttelyssä pyörähdettiin Kiian kanssa hakemassa EH4.

Nyt sitten jäämmekin näyttelytauolle koko kokoonpanon kanssa.

Carina on nyt sitten astutettu kahdella uroksella. Dieselillä ja Wilholla. Toivotaan että pentuja tulisi maaliskuun lopussa. Olisivat enemmän kuin tervetulleita. Jos tämä astutus onnistui ja pentuja tulee niin polveutuminen tarkistetaan tietenkin ja toivotaan että molemmille uroksille on pentuja. Ultrataan vajaan kolmen viikon kuluttua jos vain maltan odotella niin pitkään. Oireita kyllä Carinalla tuntuu olevan. Hellyydenkipeys on jotain aivan käsittämätöntä. Sylissä makais ja rapsutuksia kerjää sen minkä ehtii syömiseltään. Eli ruokahalukin on jotain valtavaa, roskikset jopa kaivetaan tyhjiksi ruuan toivossa jota se ei ennen ole tehnyt, siis kaivanut roskiksia :D Ja uni maistuu, ja tietenkin parhaiten sohvalla köllien :) Peukut pystyyn että pentuja tulisi :)

 


 - Erja | Kommentoi Kesää odotellessa
21.05.2014 09:51 | Erja

Aikaa on taas kulunut vaikka kuinka paljon edellisestä kirjotuksesta.

Kaikkea on sattunut ja tapahtunut.

Alotetaanpa alusta.

Elikkä Carinan astutus onnistui täydellisesti maaliskuun alussa. Ja pentujakin jo näkyi masussa hyvä määrä. Mutta niin se elämä heittää yhdessä yössä häränpyllyä ja kaikki muuttuu.

Maaliskuun viimisenä päivänä yöllä herättiinsiihen kun savua talo täynnä. Äkkiä koirat ja ihmiset ulos talosta ja palokunnalle soitto että talo on tulessa. Ulkoseinässä kunnon roihut ja alettiin sammutuspuuhiin palomiesten tultua.

Evakkoon jouduttiin lähtemään. Senähn tietää ettei evakkopaikkaa niin hepolla löydy meidän perheelle kun koiria on 5 ja me ihmiset. No anoppi majoitti meidät. Jatkuan paineen ja stressin alla Carina sitten stressasi tätä kaikke tapahtunutta sen verran että loi pennut pois. Toisaalta hyväkin tässä tilanteessa että anoppi ei ole koira-ihminen mutta vitutus ja harmi on edelleen kun Carinan ja Dieselin jälkikasvua ei nyt kesälle sitten saatukkaan. No elokuussa odotellaan uusia juoksuja josta toivomme saavamme pentuja.

Ja tosiaan meillä on 5 koiraa nyt. Isätä otti itselleen pienen Shih Tzu tyttösen maaliskuussa. Kuvia laittelen kunhan saan aikaseks.

Ja tuosta talosta ja evakosta vielä niin noin 4-6kk menee ennen kuin pääsemme muuttamaan kotiin takas.  Onneksi on kesä tulossa ja paljon näyttelyitä tiedossa, niitä me kierellään nyt sitten.

Ja hyvällä menestyksellä ollaan nyt kierrettykkin :) Kasvatti Wilho oli kuluneena viikonloppuna Oulun rn ja kv nyttelyissä ERI1 SA PU1 VSP. Onnea Maria ja Jukka :) Iitu sai sertin Oulun rn :) Urho Eriä j asunnuntaina PU4 serti :) Kiki oli Eriä molempina päivinä. Kiia Eriä kera SA:n ja sunnuntaina tuli vielä vara-serti :) Lauantaina rn saatiin kennel Black Tower kasvattajaryhmä kasaan ja KP1 Rop oltiin :) Ihan huikeeta menestystä meille :)

Mutta nyt on jatkettava töitä :D palaillaan

 


 - Erja | Kommentoi Elämä on...
25.02.2014 10:21 | Erja

Ikäviä uutisia :(

Jaden tuleva sulhanen on loukannut selkänsä joten astutus ei tule onnistumaan. Joten siirrämme Jaden astutusta seuraavaan juoksuun. Eli ei pentuja Jadelle.

Carinan kanssa pääsemme astutuspuuhiin ens viikon alussa. Juoksut ovat hyvällä mallilla ja sit vaan pidetään peukkuja että tulosta tulis ja pentuja syntyisi. Diesel on jo nyt niin täpinöisään, pitää koko talon hereillä ;) Lemmenkipeä nuorukainen... :D

Ja lisää yllätyksiä tiedossa maaliskuussa mutta siitä kerron sitten lisää myöhemmin ;)

 


 - Erja | Kommentoi Kevättä pukkaa ;)
20.02.2014 09:45 | Erja

Niin se kevät tulla tupsahtaa väistämättä. Ja meillä tytöt alottelee juoksuja :D

Diesel on nyt jo oikein lemmen kipeä pojankoltiainen vaikka pari päivää juoksuja kestänyt vasta :D

Elikkä Jade alotti juoksun maanantaina. Parin viikon päästä olis sitten tosi kyseessä, me nimittäin lähdetään miehiin ;) Hyvällä tuurilla meillä on toukokuun alussa pentulaatikossa valko-mustia ja mustia Jaden ja Taavin jälkeläisiä. Peukut pystyyn :)

Carina vielä odotuttaa juoksujen kanssa. Mutta ei varmaan mene kovinkaan kauaa ennen ku alottelee, siihen malliin Diesel on jo kiinnostunut siitäkin ja kovasti haistelee. Carina vaan ei oikein diggaa siitä vaan turpiin tulee jos Diesel erehtyy hännäalustaa haistelemaan :)

Mutta tämmöistä tällä kertaa ja palailen asiaan kun taas tapahtuu ja sattuu :D


 - Erja | Kommentoi Hip hip Hurraaaaa!!!
17.02.2014 09:32 | Erja

Kulunut viikonloppu Pellon ryhmänäyttely 15.2.2014 oli menestys :D

Carina vihdoinkin valioitui ollen AVO ERI 1 SA PN 1 SERT VSP FI JA S MVA :D

Ja ensimmäinen kasvatti valioitui myös samaisella reissulla :D

BT Blue Velvet *Wilho* Oli AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP FI MVA :D

Carinan kasvattajan kasvatti-ryhmä oli ROP-kasvattaja :D

Hymy on edelleen herkässä :)

Viimisestä päivityksestä onkin kulunut tovi taas. Aika menee kuin siivillä koirien kanssa touhutessa ja töitä tehden.

Pentu suunnitelmia pukkaa heti kun Carina aloittaa juokust joita odotellaan alkavaksi helmikuun loppuun- maaliskuun alkuun.

Carina astutetaan Dieselillä. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan mitä tuleman pitää ja toivotaan että jälkikasvua tulisi. Pentuvarauksia en ota vielä varsinaisesti vastaan mutta sähköpostilla ja puhelimella voi kysellä lisää.

Kiki on napsinut myös menestystä näyttelyissä. Joensuun rn oli PEK1 KP ROP-pentu 1.2.2014 ja nyt Pellon rn oli myös PEK1 KP ROP-pentu.

Kiia kanssa vielä harjotellaan näyttelyhommia. Plakkarissa on kaksi pentunäyttelyä, Joensuussa PEK-2 ja Pellossa PEK-2 KP :)

Nyt takasin töihin joten palaillaan asiaan kun jotain konkreettista tapahtuu ;)

 

 

 


 - Erja | Kommentoi Jatkoa edelliseen :)
06.08.2012 11:24 | Erja

Edellisestä tekstitstä jäi kaikki muu mukava ja oleellinen pois kun töissä pikasesti yrittää päivitellä tietoja.

Elikkä, näyttelyissä ollaan juostu Jaden ja Carinan kanssa muutaman kerran tälle kesälle. Ja ei voi sanoa muuta kuin että ERITTÄIN HYVIÄ koiria mulla vain on :D ERIä tullut molemmille tasaseen tahtiin ja muutama SA kanssa. Ja Carinan kanssa ollaan myös Norjassa ja Ruotsissa käyty pyörähtämässä muutaman kerran. Ja eilen, 5.8 oli kaikista paras päivä. Carina esiintyi sen verta hyvin ollen AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP :) Herran jumala mikä päivä meillä oli :D Aivan uskomaton :D Mä oon vieläki niin 7 taivaassa ettei mitään rajaa. Kaikki kiitos kuuluu kasvattaja Kirsille tästä pienestä mutta pippurisesta neidistä :D

Seuraava urakka meillä olisikin sitten parin viikon päästä nöffierkkarit Kuopiossa ja syksymällä sitten matkamme jatkuu kohti Norjaa :)

 


 - Erja | Kommentoi Syksyä kohti uusin tuulin
06.08.2012 09:52 | Erja

Ai kamala että on venähtäny aikaa edellisestä kirjotuksesta. Kuukaudet vierineet niin nopeasti ettei mitää rajaa, hyvä että ite on pysyny perässä.

On tapahtunut paljon sitten viime päivityksen, niin hyviä kuin huonojakin uutisia.

Aloitetaan vaikka ensin siitä että valitettavasti mimmi ja Ninja jouduttiin nukuttamaan ikiuneen 10.7. Ninjalla meni molemmat olkanivelet. Todella pahat od-muutokset joihin ei olisi leikkaus auttanut. Myös se olkapää joka leikattiin alkuvuodesta niin oli todella huonossa kunnossa.

Ja Mimmillä paheni ranteiden nivelrikko todella pahaksi. Ei pystynyt kunnolla enään kulkemaan. ja sitten imusolmukkeet olivat tennispallon kokoiset joten imusolmukesyöpä sitten lopulta Mimmin vei.

BT Axle alias Manu kävi silmäpeilauksessa jossa todettiin silmät terveiksi :) Hyvä, hienoa. Manu on innostunut muutamassa näyttelyssäkin juoksemaan tänä kesänä ja ihan hyvin arvosteluin :) http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI56063%2F10&R=50

BT Ambrosia aka Jazz otti ja nappasi ekaks Rovaniemellä kesäkuussa  Varasertin ja sitten Sertin Kemin näyttelyssä :)

Kyllä kasvattaja täti on onnellinen :)

 Ja sitten heinäkuun alussa meille muutti aivan valloittava periksiantamaton pikkuriiwiö Diesel, virallisemmalta nimeltä Goldbear's Ivar. Huh huh. Sitä saa  miettiä että mihinkähän sitä on sormensa tullu tyrkättyä taas. Ei vaisinkaa. Oikein valloitta nöffin alku :)

 


 - Erja | Kommentoi Pääsiäisnoitia ja munia :)
03.04.2012 09:53 | Erja

Ai kamala kun on vierähtäny aikaa edellisestä kirjotuksesta.

Alotetaanpas vaikka pennuista jotka ovat nyt lähes 11 viikkoa vanhoja.

8 pentua ovat lähteneet omiin uusin koteihinsa.

BT Brave Heart Toivo Kuopioon,

BT Blue Velvet Wilho Ouluun,

BT Benjamin Button Urho Tervolaan,

BT Billy The Kid Vili Lehtimäellä,

BT Before Sunrise Nita Ylitorniolle,

BT Be With Me Hilma Ouluun,

BT Bright Angel Bella Pietarsaareen,

BT Bright Star Olga Kokkolaan,

BT Bumblebee on vielä vapaana

Pannut ovat ulkomuodoltaan todella kivan näköisiä, toivotaan että olisivat myös terveitä luustolstaan mutta senhän aika sitten näyttää parin vuoden kuluttua.

Näyttelyissäkin ollaan keritty käymään taas pitkästä aikaa. Ja Kirsin kanssa suunnattiin maaliskuun 17 päivä Norjaan Hardstadiin. Ajomatka oli edes takaisin 1300km ja mukana meillä oli Carina, Pekko ja Essi. Menestystä ei niin hirveästi tullut mutta on meillä kuitenkin ERInomaiset koirat :) Reissu oli oikein mukava, ja mitkä maisemat :)

Ja nyt edellisenä viikonloppuna kävimme Carinan kanssa pyörähtämässä Kemijärvellä ja sieltä tuli myös ERI1 :)

Nyt Carina jääkin kasvattelemaan turkkia, odottelemaan alkavia juoksuja ja mahdollisesti pentuja ;) Lisätietoa voi kysyä Kenne Bearessencistä Kirsi Ylipiessalta.

BT Ambrosia, ensimmäinen kasvattini käväisi lonkka ja kyynärkuvissa muutama viikko sitten ja ole erittäin tyytyväinen tuloksiin. Lonkat B/B ja kyynäreet 0/0 :) Jee hyvä Jazzi :)

BT Axle on myös kokeillut muutaman kerran näyttelyissä pyörähtämistä ja hyvin tuloksin :) ERIä ja EHta tullut. Hyvä Manu :)

Mimmillä sitten uusiutui kohtutulehdus muutama viikko sitten ja äityi niin pahaksi ettei muuta vaihtoehtoa ollut kuin kohdun poisto. Hienosti on Mimmi parantunut isosta leikkauksesta ja nyt kasvattelemme turkkia, ehkä meidät näkee myös Mimmin kanssa syksyllä kehissä pyörimässä :)

Ninja on kasvanut oikein kauniiksi nuuoreksi riiviöksi. Ikää nyt 11kk(hyvänen aika kohta se täyttää 1 v ). Ninja on parannellut myös itseänsä. Ninjalla leikattiin olkapään irtopala helmikuun lopussa. Ontumisia ei enää ole esiintynyt ja voi istä riemua kun vihdoinkin saatiin lupa olla ilman hihnaa ulkona. Ei riemulla rajaa kun on päästänsä vajaa :D pää 5 jalkana mennään suunä päänä joka paikkaan :D

Jaden kanssa lähdemme kokeilemaan toukokuun alussa onneamme Posion näyttelyyn. Ja toukokuussa sitten Posion näyttelyn jälkeen Jade kuvataan ja taas jännätään mitä tulee. Toukokuussa on hyvä kuvata koska tulee 28 vrk kielto näyttelyihin ja seuraava olisi sitten juhannusnäyttely Rovaniemellä.

Ja oi ihana toukokuu, tule nopeasti, me nimittäin lähdemme palvomaan aurinkoa Turkin Alanyaan jälleen kerran:) Viikko siellä tekee varmasti terää ja jaksaa painaa kesän duunia ja koulua :)

Mutta nyt kahville ja Bumblebeen kanssa pihalle :)

 


 - Erja | Kommentoi Pennut kasvaa kohisten
15.02.2012 09:06 | noffishihtzu

Nopeasti menee aika. Pennut täyttävät perjantaina 4 viikkoa. Vielä 3 viikkoa saan nauttia niistä.

Sunnutaina pennut muuttivat olohuoneeseen ja eilen illalla rohkaistuivat ja lähtivät liikkeelle pentuaitauksesta. Pitkin eteistä ja keittiötä juoksentelivat minkä pikku tassuistaan pääsivät. Maistelivat pienen pienillä naskali hampaillaan siinä samalla kaikkea mahollista mitä eteen tuli, seinää, kynnyksiä, imuria, kenkiä.

KOvasti ollaan alettu harjottelemaan kiinteän ruuan syömistä. Jauheliha laatikko katoaa hyvin nopeasti "hyeenojen" suuhun ja Mimmi äiskä kattelee että kaikkiko ne meinaa syyä eikä hälle jätetä ollenkaa :D.

Rouvalle maistuu siis myös ruoka. Yöllä ei kestä jättää mitän syöntikelpoista pöydille muuten on aamulla kaikki kadonneet. Yks aamu heräsin ja aloin muka aamupalalle mutta eipäs ollutkaan mitään leipää, oli nimittäin maistunut niin ruisleivät, näkkärit kuin myöäs hapankorputkin :D Ahmatti. Ja jos en oo aamulla klo 7 mennessä noussut ruokkimaan arvon rouvaa niin kyllä viimeistään 7.10 nousee mieletön metakka että sitä ruokaa eteen ja vähän äkkiä :D

Pentuja olisi edelleen vapaana. 1 uros ja 3 narttua etsivät omia kotejaan vielä. Myös sijoitukseen.

Yhteydenotot joko soittamalla minulle 0407438278 tai mailia eppu79(a)gmail.com

 


 - noffishihtzu | Kommentoi Pennut syntyneet
22.01.2012 20:04 | Eppu

Kennel Black Tower B-pentue näki päivän valon perjantaina 20.1.2012. Syntyi 5 kaunista narttua ja 5 komeaa urosta.

Ensimmäinen pentu putkahti maailmaan rankan avautumisvaiheen jälkeen joka alkoi torstai aamuyöstä klo 4. Läähätystä ja petailua ja ulkona ramppaamista. Lämmöt Mimmi laski jo keskiviikkona. Mutta oli vain pitkä ja rankka synnytys. Tosiaan ensimmäinen pentu putkahti maailmaan perjantaina aamuyöstä klo 03.15 ja sitten tasaseen tahtiin viimeinen syntyi iltapäivällä klo 15.15. 12 tuntia ponnistusta ja pakertamista Mimmillä mutta hyvin meni. Pennut olivat yllättävän tasa kokoista sakkia. Kevyin oli 540g ja painavin 671g.

Kuvia laittelen kunhan suurin väsymys väistyy.


 - Eppu | Kommentoi Jännitys kasvaa
27.12.2011 12:32 | Eppu

Ja samaa tahtia kasvaa Mimmin masukin :)

Alkaa jo pikkusen hirvittämään montako termiittiä syntyy kolmen viikon kuluttua. Maha ainakin jo nyt näyttää että 10 vähintää :D on se meinaaten semmonen ryhävalas tuo mamma. Paino lähtenyt kans ihan mkavasti nousemaan, tänä aamuna oli 60 kg vaikka rokahalu onkin mitä on, lihapullat ja nakit ym herkut menis alas muttei mikään koiran ruaksi tarkoitettu. Muhkea muori jotten sanoisi.

Joulu oli ja meni kiitettävästi. Lahjoja saatiin ja annettiin. Mä sain uuden kameran joten nyt onki uusia kuvia tulossa kunhan kuvauskohteet pysyisivät sekunnin paikallaan :D


 - Eppu | Kommentoi 16.12.2011 09:20

Joulu on jo ovella:)

Viikko vielä ja joulu on taas. Ja me saatiinkin joulu jo maanantaina. Mimmi ultrattiin tiineeksi ja useampi pentu näkyi ruudulla, ainakin 5 oli eläinlääkärin kommentti:)

Vielä viisi viikkoa odotusta jäljellä. Mamma-Mimmi paisuu silmissä ja ruokahalu on olematon, ainakin mitä nappuloihin tulee. Kana, maksalaatikko, maksamakkara, ruisleipä ym ovat rouvan herkkuja tällähetkellä. No tärkeintä on kunhan jotain syö. Ja eiköhän se ruokahalu sieltä taas löydy kohta.

Meno on rauhottunut kummasti. Eilen jo lenkillä rouva oli sitä mieltä että ei huvittais liikkua yhtään, perässä vedettävää sorttia oli. Ja sit ku oli Jade mukana jolla virtaa riittää enemmän ku pienessä pitäjässä nii oli muutaman kerran kädet revetä :) Joten tänään sit siirrytäänkin yksityislenkkeihin arvon rouvan kanssa.

Laumaamme liittyi joku viikko sitten uusi kaveri, kissa nimeltä Rasse. Väri on tietenkin musta-valkoinen. Ja tänään tapahtui sitten se mitä en olisi iki kuuna päivänä uskovan tapahtuneeksi jos en olisi omin silmin nähnyt. Rasse ja Mimmi samalla ruokakupilla yhtäaikaa vierekkäin mutustelemassa :)Heh, koko eroa kaveruksilla on muutama kilo, tarkemmin sanottuna 51,5 kg :D Mimmi 53,5kg ja Rasse 2 kg.


Kommentoi Talvi tulee
16.11.2011 20:17 | Eppu

Talvi tekee tuloaan toivottavasti mutta toistaiseksi ei oo vielä lunta näkynyt. Näin nöffi-ihmisenä toivoisin kyllä että pian tulis lumi ja pakkanen, ei nimittäin ole kivaa nämä kura kelit:( Koko ajan saa olla pesemässä, harjaamassa, kuivaamassa ja luutamassa, joko koiria tai taloa.

Tulipas viettettyä pari viikkoa Helsingissä koulussa-Klinikkaeläintenhoitajahan minusta pitäisi tulla kesällä 2013. Kivaa oli opiskella vaikka tahti olikin välillä niin hurjaa ettei iltasin jaksanut muuta tehdä kuin nukkua. Paljon uutta tietoa ja vinkkejä ym mukavaa.

Oli se kyllä aika rankka paikka olla erossa perheestä ja koirista tuon ajan. Mutta ei se helppoa ollut perheelläkään. Onneks lapset ovat jo sen verran isoja että ei tarvitse äitiä 24/7.

Ja niinhän siinä sitten kävi että kun äiti on poissa kotoa niin tyttöset aloittelivat juoksuna. Ensin Mimmi ja sitten muutaman päivän päästä Carina.

Ja kun itse olis koulutuksessa niin rakas siskoni Hanne kuskasi Mimmiä progekokeisiin viime viikolla että osaavat lähteä astutus matkalle. Mutta onneksi Mimmi venytti parhaimpia päiviäsnä siihen asti että minä kotiudun ja niin me maanantaina lähdettiin miehiin;)

Sorsele on Ruotsissa, 350 km Torniosta sisämaahan päin. Siellä asuu oikein komea ruskea uros nimeltänsä Bentley. Bentley on luonteentalsa oikein lempeä nallekarhu ja painosanalla nallekarhu :D

Nyt peukut pystyyn että astutukset tuottivat tulosta.


 - Eppu | Kommentoi Syksy saapuu pikkuhiljaa
05.09.2011 13:16 | Eppu

Niin se kesä oli ja meni ja ollaan jo syksyn puolella. Kovaa vauhtia lehdet kellastuu puissa ja ilmat viilenee.

Kesä on kulunut hyvin paljon näyttelyiden merkeissä. Ja menestystäkin on tullut. Carina nappasi ensimmäisen Sertin Kokkolassa :) Ja Jade ensimmäisen ERI:n Kajaanissa.

Jazzi vietti pariviikkoa elokuussa lomaa meillä ja käytiin pyörähtämässä Kajaanin näyttelyssä (EH) ja Kokkolassa (EH). Sepäs vain on aikas mukavan luonteen omaava nuori neiti. Ensimmäiset juoksutkin juostu:)

Niin ne nuo Black Tower A-pennut kovaa vauhtia kasvaa ja ens kuussa vieteään 1V juhlia.

Jaden kanssa ollaan alotettu Rally-toko, ensimmäinen kerta takana ja hauskaa oli. Tosin nyt tuli juoksutaukon takia muutaman viikon tauko. Mutta me harjotellaan kotona tauon aikana nii ei jäädä kovinkaan paljon jälkeen.

Carinan kanssa viime viikon tiistaina käytiin Oulussa Akuutissa sydänultrassa ja terveen sydämen neiti omistaa.  Seuraavaksi sitten olis ohjelmassa lonkka- ja kyynärkuvat. Carinahan täyttää tämän kuun loppupuolella 2v.

Pentusuunnitelmista sen verran että Mimmi olisi tarkotus astuttaa seuraavasta juoksusta joka toden näkösesti ajoittuu joulun tienoille. Urokesta sen verran mitään muuta vielä paljastamatta että komea se ainakin on;) Mutta lisäilen tietoa kunhan neiti alottelee juoksunsa.


 - Eppu | Kommentoi lämmintä kesää kaikille
11.07.2011 08:53 | Eppu

Kesä on jo pitkällä ja täällä on koettu kaikkea kivaa uutta.

Viime kirjotuksesta onkin vierähtänyt hyvä tovi joten nyt on aika päivittää vähän kuulumisia.

Keväällä perhe Alamäki otti varaslähdön kesään ja pakkasi laukut ja hypättiin siiville kohti Turkin Alanyaa. Oli oikein mukava loma. Meitä oli 10 hengen porukka kaikenkaikkiaan ja kyllä voin sanoa että parempaa porukkaa saa etsiä. Tommin velipojat perheineen  lähtivät mukaan nimittäin.

Lämmintä piisasi ja hyvät rusketukset saatiin. mutta viikko oli aivan liian lyhyt aika. Puolet paikasta jäi näkemättä joten sinne menemme vielä uudestaan joskus.

No lomalla ollessamme sain 4.5 viestin kirsiltä että meille on syntynyt peini berninpentu:) ja jo iski hirvee kiire kotiin mutta onneksi se iloinen viesti tuli viimisenä päivänä joten ei tarvinnut odottaa kuin seuraavaan päivään että näkisin uuden perheen jäsenemme.

Viime syksynä pääsin harjotteluun Tornion eläinlääkärin vastaanotolle ja 6kk olin siellä. Paikka oli mitä mukavin ja työkaverit aivan loistavia:) joten tuli sitten puheeksi että jos pääsisin sinne myös oikeisiin töihin. Ja juhannuksen jälkeen tuli iloinen puhelinsoitta, minut oli hyväksytty oppisopimuskoulutukseen ja minusta valmistuu klinikkaeläintenhoitaja parin vuoden päästä. Rankkaa tulee koulutus varmasti olemaan ja kiireellistä mutta eiköhän siitä selvitä, ainut mikä jännittää on se kun teoriaopinnot järjestetään Helsingissä ja ovat kestoltaan 1-2 viikkoa ja mies jää tänne kotiin 3 murkku-ikäsen ja 4 koiran kanssa, niin huh huh sitä. Mut sen näkee sit syksyllä miten pärjäävät täällä kotona ilman mua sen ajan.

Näytteyuissä on tullut kesän aikana pyörähettyä vaihtelevalla menestyksellä. Carina on kuin vanha kehäraakki ja sen kanssa on niin mukavaa juosta kun liikkeet ovat niin sujuvia. Jaden kanssa myös jokunen näyttely ja mätsäri juostu ja pikku hiljaa pikku neiti alkaa käsittämään että kehässä ei ole tarkotus hyppiä, pomppia eikä leikkiä:) Ja ensimmäinen pentunäyttely toi Jadelle tittelin ROP-PENTU:)

Mutta kyllä voi sanoa että on nöffinpennuissa ja berninpennuissa kyllä eroja. Ninja on mitä villain ja terävähampaisin otus jonka tiedän. joka paikkaan mennään suuna päänä ja hypitään pitkin sohvia ja tuoleja. Ei nöfffikakarat vielä tuossa iässä ole päässeet sohvalle itseksee kiikkumalla. Mutta Ninja pääsee. Ja sit revitään verhot alas ja aamulla kun saa jalat sängyn laidalta lattialle niin eiköhän naskalihampaat tartu nilkkaan kiinni että "kiva ku heräsit , tuuks antaa mulle sapuskaa ettei mun tarvi syödä sun jalkaa kokonaan aamupalaks"?. Ja kun vain näkeekin että ruokakuppia täytetään niin Ninja-neitipä alkaa hyppimään voltteja että "ihanaa mun elämäni tarkoitus on syödä" :D On se semmoinen vekara että :)

Nöffierkkari oli kuluneena viikonloppuna Tampereella ja sinne suunnatiin Kirsin ja Aadan kanssa, kera 4 nöffin, Pekko, Rauha, Jade ja Carina. Tommilta otettiin paku että saatii kaikki 4 mahtumaan hyvin autoon. Perjantai-iltana startattiin matkaan ja lauantaina puolen yön aikaa oltiin kotona. Olihan se tuskanen ja rankka reissu mutta niin mukava:) Tuskanen ja rankka siinä mielessä että oli hirveä helle lauantaina Tampereella. Ja kotimatka oli monen pysähdyksen ja levähdyksen takia pitkä. Välillä paistoi aurinko niin kuumasti ettei mitää rajaa ja välillä tuli vettä ja ukkosti niin paljon ettei eteen nähnyt kuin metrin verran.

Ja sunnutaina pirteänä ylös klo 7 koiria laittamaan ja kohti Kemin näyttelyä.

Seuraava näyttely meillä olisikin sitten Torniossa 24.7. Nyt vietämme parin viikon taukoa ja lomailemme:)


 - Eppu | Kommentoi Tervehdys
02.04.2011 12:00 | Eppu

Aika kulunut kuin siivillä taas.

Jaden kanssa ollaan nyt käyty 3 kertaa mätsäreissä harjottelemassa tulevaa näyttelykesää varten ja hyvin on neiti omaksunut kehäkäyttäytymisen:). Niin hienosti liikkuu ja seisoo kehässä kuin vanha tekijä.

Ja Carina on myös käynyt harjottelemassa. Carina käyttäytyy kehässä kuin unelma. Ja huhtikuussa olis sitten Vaasan näyttely jonne matkataan Kirsin ja Pekon kanssa jälleen. Eli hauska reissu tiedossa:)

Silmätarkissa käytiin pari viikkoa sitten tyttöjen kanssa, Mimmillä täysin terveet ja kauniit silmät oli eläinlääkärin kommentti:) Carinalla myös kauniit ja terveet muutamaa ylimäärästä ripseä lukuunottamatta. Mutta Jaden käytin myös kun kerrankin oli näin lähellä kyseinen tapahtuma. No sieltä sitten löytyikin RD (MRD) onneksi lievänä.

RD (retinan dysplasia eli verkkokalvon synnynnäinen kehityshäiriö) jaetaan kolmeen muotoon, multifokaaliin (MRD), geografiseen (GRD) ja totaaliseen (TRD). MRD:ssa verkkokalvolla näkyy yksittäisiä poimuja, jotka syntyvät verkkokalvon paikallisen virhekehityksen seurauksena. Poimujen määrä voi vaihdella. MRD ei vaikuta näkökykyyn. GRD:ssa verkkokalvo on väärin kehittynyt laajemmalla alueella, mikä voi vaikuttaa koiran näkökykyyn ja TRD:ssa verkkokalvo on kokonaan irtautunut, mikä aiheuttaa silmän täydellisen sokeuden. MRD-muutokset eivät pahene iän myötä, vaan saattavat pikemminkin osittain hävitä näkyvistä vanhemmiten. GRD:aan saattaa iän myötä liittyä paikallista verkkokalvon rappeumaa muutoksen alueella. Useilla roduilla RD:n on todettu periytyvän väistyvästi. Eri RD-muotojen välistä geneettistä yhteyttä ei tunneta.

Sitten on myös ikäviä uutisia. Oona päästettiin ikiuneen 1.3.2011. Elämäni vaikein päätös oli tehtävä kun elämänilo oli tyystin kadonnut, ruokahalu olematon ja liikkuminen todella hankalaa joten ei ollut enää vaihtoehtoja kuin päästää rakas pois. Nyt Oonalla on hyvä olla ja saa kirmata Meten kanssa mielin määrin ilman kipuja.  

Ja Iitu neiti löysi uuden kodin Kempeleestä, siellä uudessa kodissa on myös 9kk ikäinen Mila-tyttönen.


 - Eppu | Kommentoi Uusi vuosi uudet kujeet!
21.02.2011 10:24 | Eppu

Hei taas. Vuosi vaihtunut aikaa sitten mutta täällä hälinä ja kiire ei oo ainakaa vielä helpottanut.

Kaikilla pennuilla on uusi elämä uusissa perheissä lähtenyt oikein hyvin menemään. Ikäähän kakaroilla nyt on pikkusen vajaa 5 kk. Niin se aika vain vierähtää nopeasti.

Toissa viikonloppuna oli kasvattajan jatkokurssi Helsingissä ja samalla kävin muutamaa kakaraa katsomassa. Harmi vaan että kamera jäi matkasta pois niin ette saa nyt uusia kuvia. Mutta heti laittelen kun kuvia tulee.

Porvoossa Bombi on oikein rasavilli neitokainen. Siellä saa niin sukat kuin housunpuntit kyytiä ja pöytä on niin kiva paikka että sinne oli yritettävä hyppiä sen sata kertaa 5 min. aikana;)

Manu taas Kiuruvedellä on oikein mukava poika. Aivan äitinsä näköinen vekara. Ja kiltti kuin mikäki tai sit hää oli vain vieraskorea;)

Ja Jazzi Kalajoella, aiinäpä tomera täti:) Ei olis voinu vähempää kiinostaa mikään muu kuin nukkuminen kaminen edessä, no kävi se pikkusen kettelemassa meitä tulijoita.

Edellisenä viikonloppuna näin Oulun poikia, Eemeliä ja Akua. Eläväisiä poikia jos sanoisin. Jade sai kyytiä molemmiltä.

Ja sitten perjantaina pikkuneiti Iitu Rovaniemeltä muutti takaisin meille omistajan sairastumisen vuoksi. No toisaalta hyvä että ajattelivat koiraa kun aika ei enää riittänyt pennun kanssa touhutessa ja koulutuksessa kaiken muun vastoinkäymisen takia. Iitu on oikein ihana tyttö. Värivirheellinen mutta eihän se menoa haittaa. Hyvin meidän tytöt otti tulokkaan takaisin laumaansa. Jaden kanssa semmonen härdelli ja leikkiminen ja painiminen päällä koko ajan. Mutta mutta, kyllä 5 nöffissä on ihan täyspäivänen hommansa joten Iitulle koitetaan löytää uusi ihana koti jossa saisi elää mukavaa kotikoiran elämää.

Tammikuussa käytiin Carinan kanssa pyörähtämässä Kajaanin näyttelyssä pitkän tauon jälkeen. Olipas se vain mukavaa taas. Ja yli odotusten meni. Carina JunEri 2 mut ei sit saatu SA:ta. Neiti on kasvattanut karvojansa verrattuna viime kesään. Vaasan näyttely olis sitten seuraavaksi huhtikuussa.


( Päivitetty: 21.02.2011 10:44 )

 - Eppu | Kommentoi Pennut lähteneet
12.12.2010 10:30 | Eppu

Pennut ovat sit lähteneen omiin koteihinsa ja kyllä oli haikeaa mutta toisaalta ihanaa kun tiesi että jokaisella on hyvä ja ihana koti. Kasvakaahan isoiksi kakroiksi ja ennen kaikkea terveinä.

Jade jäi tänne kotiin kasvamaan äiskän lellikiks. Nyt ikää muutama päivä vajaa 10 viikkoa ja pikkuneiti käy aina tilaisuuden tullen ottamassa hörpyt maitobaarista ja nythän se vasta hauskaa on ku on 9 nisästä valita mieleisensä :). Ja Mimmi kun on niin tunnollinen äiti niin ei tee muuta kun oikein kierrähtää selälleen maate että Jade pääsee kunnolla apajille. No onneks se maidon tulo on lähes loppu. Olishan se aika hupaisaa jos parin kuukauden kuluttuakin neiti roikkuis tississä kiinni:D

Kovasti harjotellaan sisäsiisteyttä.

Carina on ottanut Jaden oikein hyvin. Leikkii ja hoitaa toista. Ja antaa kaiken periks mitä pentu haluaa. Carina ei voi edes syödä omaa ruokaansa ellei Jade ole ensin syönyt omaa kuppiansa tyhjäksi.

Oona on pikkuhiljaa alkanut hyväksyä että tuo kakara jäi sit tänne kotiin. Aluksi oli kyllä mielenosotusta ja mustasukkasuutta mut nyt jo leikitää kaikki yhdessä.

Mielenkiinnolla odotan taas kun joulu tulee että kuinka meillä pysyy kuusi pystyssä ja koristeet paikoillaan. Voi olla että koristeet on vain yläoksilla jälleen kerran.


 - Eppu | Kommentoi Terveiset pentulasta
05.11.2010 12:43 | Eppu

Kakarat kasvaa kohisten ja virtaa alkaa olemaan vaikka muille jakaa. Uusia kuvia sain vihdoin lisättyä pentuja-sivulle (kuvat eivät ole parhaita mahdollisia, kuvaajalla meinas jo hermo loppua kokonaan räpsittyään monta sataa kuvaa joista muutama oli onnistunut) ja netti pätkinyt kivasti ja kone kaatunut niin ei ole oikein pystynyt päivittelemään. Mutta näill' mennään eteenpäin.

Yksi tyttö olisi vielä omaa kotia vailla ;)

Kaikille muille on löytynyt aivan ihanat omat kodit. Kaikki tulevat pennunomistajat kävivät katsastamassa pennut viime viikolla. Vipinää ja vilskettä riitti ihan mukavasti. Pojista 2 muuttaa Ouluun, Kokkolaan ja Kiuruvedelle. Tytöt muuttaa Rovaniemelle, Kokkolaan, Kalajoelle ja kotiin jää yks kasvamaan niin ja se yks vois myös jäädä tänne mulle. On se nimittäin niin ihana pentu että:)

Kiinteä ruoka maistuu hyvin kaikille ja Mimmille myös se maistuis. Kovasti pitää vahtia pentujen vieressä että jos jotain jää syömättä heillä niin kyllä äiskä syö loput:)


 - Eppu | Kommentoi


©2019 Kennel Black Tower - suntuubi.com